Politie nog geen zicht op verdachte(n) vuurwerkbom Hoogerheide

Normal politie

De politie is volop bezig met het onderzoek naar de vuurwerkbom bij de woning van de burgemeester in Hoogerheide. De politie vermoedt dat sprake is van een bewuste actie en zoekt nog steeds getuigen.

Zondag is een sporenonderzoek verricht. Hierbij is onder andere vastgesteld dat de explosie is veroorzaakt door een voorwerp met de kracht van een handgranaat. Vanwege het belang van het onderzoek kan niet gemeld worden om welk voorwerp het gaat.

Politieonderzoek

Verder wordt er vanaf zondag een buurtonderzoek gehouden. Deze is nog niet afgerond. Bewoners die niet thuis zijn, ontvangen een brief. Zij worden gevraagd om hierop te reageren. Er volgt nog een digitaal buurtonderzoek bij deelnemers aan Burgernet in de wijde omgeving van de woning. Zondagavond en -nacht heeft de politie in de omgeving van de woning van de burgemeester een zogenaamd passantenonderzoek verricht. Hierbij zijn voorbijgangers bevraagd. Verder zijn agenten in Hoogerheide op zoek gegaan naar camerabeelden, die van meerwaarde kunnen zijn in het opsporingsonderzoek. De politie is bezig om alle informatie en sporen te analyseren en te onderzoeken.

Hartverwarmend

Burgemeester Steven Adriaansen laat weten dat het goed met hem gaat: “Ik voel mij sterk en ontzettend gesteund door de vele hartverwarmende reacties die ik heb ontvangen. Ook de reacties van buurtbewoners doen mij heel goed.” Over veiligheidsmaatregelen rondom de burgemeester worden verder geen mededelingen gedaan.

Weet u meer over deze vuurwerkbom of dader(s)?

De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer over deze ontploffing of de dader(s) weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800–7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020314681.

Team criminele inlichtingen

Omdat sprake is van een ernstig misdrijf kunt u ook anoniem terecht bij het team criminele inlichtingen. Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder.

Adverteren op BergenopzoomActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BergenopzoomActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

BergenopZoom
18:29

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief