Getuige van vechtpartij mishandeld in Bergen op Zoom

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een 44-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is op zondag 7 april 2024 gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij en de mishandeling van een 20-jarige vrouw uit dezelfde stad.

Incident op het Beursplein

Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag op het Beursplein. De politie kreeg rond 04.00 uur een melding van de vechtpartij. Bij aankomst was de situatie al gekalmeerd. Wel werden een 46-jarige man en een 15-jarig meisje uit Bergen op Zoom gearresteerd omdat zij de agenten beledigden en bedreigden. Zij boden bij hun arrestatie hevig verzet.

Verder onderzoek

Verder onderzoek en het bekijken van camerabeelden onthulden dat deze twee verdachten betrokken waren bij een vechtpartij die voor de komst van de politie plaatsvond. Er was kennelijk een conflict ontstaan met een andere groep stappers, maar niemand van deze groep heeft zich bij de politie gemeld.

Mishandeling van getuige

Een 20-jarige vrouw uit Bergen op Zoom was getuige van de vechtpartij. Ze raapte een tas van de grond op, waarna ze door een van de vechtersbazen, vermoedelijk de eigenaresse van de tas, werd mishandeld. Ze werd tegen haar hoofd geslagen, aan haar haren getrokken en raakte even bewusteloos. Ze werd ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht na behandeling naar huis. Ze heeft aangifte gedaan. De 44-jarige vrouw die zondagmiddag werd aangehouden wordt verdacht van deze mishandeling.