Vrachtwagenchauffeur gearresteerd na mishandeling politieagent

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Belarus is in de nacht aangehouden op verdenking van het mishandelen van een politieagent. De man, die onder invloed was, sloeg de politieagent met een gebalde vuist in het gezicht. Het incident vond plaats op parkeerplaats Wouwse Tol Noord langs de A58.

Achtergrond van het incident

De politie was ter plaatse gegaan na een melding van een vechtpartij tussen twee vrachtwagenchauffeurs. De melding kwam op zaterdag 6 april 2024, rond 02.15 uur. Een Russische vrachtwagenchauffeur beweerde door een collega te zijn mishandeld op de parkeerplaats Wouwse Tol Noord. Hij vertelde dat hij wakker was geworden van een toeterende vrachtwagen en na confrontatie met de collega, hadden zij elkaar geslagen. Hij wenste echter geen aangifte te doen.

Arrestatie

De andere chauffeur, die inmiddels weer in zijn cabine zat, weigerde zijn identiteitsbewijs aan de politie te tonen en was duidelijk dronken. Hij gedroeg zich agressief en sloeg tegen de ramen van het politievoertuig. De agenten wilden hem een bekeuring geven voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en openbare dronkenschap. Echter, de man sloeg plotseling een van de agenten in het gezicht, net onder het linkeroog. Hierop is de chauffeur aangehouden.

De chauffeur verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Na enige strijd kreeg de politie hem onder controle. Vanwege een bloedneus is hij eerst nog nagekeken in een ambulance, alvorens hij naar het cellencomplex werd overgebracht.